Colnago

Resultatet av årtionden av svetsning, cykelkonstruktion och professionell cykling ledde till skapandet av den revolutionerande Colnago Master med de ojämförliga stjärnformade rören (1983) och bara sex år senare till den första kommersiellt tillgängliga helkolfibercykeln, C35. Namnet firar företagest 35-års jubileum och markerar början på en unik serie framgångar. 1995 blev Colnagos C40 den första kolfibercykeln som vann 4 av de följande 5 Paris-Roubaix-loppen. Med anledning av sitt 60-års jubileum presenterades C60, fortfarande en av världens bästa cyklar med unika innovationer, och fyra år senare, 2018, sätter man ett tekniskt utropstecken med den reviderade C64 som samtidigt speglar cykelns tradition och framtid. 2022 var det dags igen med modellen C68. Ytterligare 4 år av forskning och en moderniserad tillverkningsprocess har skapat en modell utan motstycke.

Ramset fr. 77990 kr; cykel fr. 119900 kr

Colnago utökar för första gången sin Made-in-Italy familj med C68 Allroad. Baserad på C68, en av världens bästa cyklar, men med något mer förlåtande geometri som ger kortare reach. Du kan för första gången köra med däck upp till 35 mm i bredd. Den är på samma gång en fullblodsracer och en gravel.

Ramset fr. 69900 kr; cykel fr. 113990 kr

Inte sedan Colnago lanserade sin C40 har C-serien fått en lika anmärkningsvärd modell. Colnago följer upp den smått fantastiska C64 med en drömcykel utan motstycke. Genom en moderniserad tillverkningsprocess man lyckats med något som bara för några år sedan var omöjligt. Vridstyvheten är högre, komforten är högre och körkänslan något utanför denna värld. Det är sannolikt världens bästa cykel och dess själ kommer fortfarande från fabriken utanför Milano där den handbyggs och handlackeras.

Cykel fr. 60900 kr

Att kalla V3 för Colnagos instegscykel är aningen modest. Det är i praktiken en kopia av den Tour-de-France-vinnande V3Rs, byggd av en mer förlåtande och prisvärd kolfiber. Du får en helgjuten kolfiberram, designad av Colnago, med egenskaper som placerar den i toppskiktet av sin klass och en geometri som gör den säker nedför men samtidigt responsiv. Den har aerodynamiskt utformade ram- och gaffelrör, integrerade kablar och en härlig körkänsla.

Arkivet

C64

Ramset fr. 45990 kr; cykel fr. 73990 kr

Colnago C-serien, sannolikt den mest eftertraktade cykeln i världen. I över ett halvt sekel har detta italienska företag byggt ramar som vunnit alla de stora tävlingarna. C64, en cykel vars historia börjar redan 1983, med modellen C40, en av dom mest ikoniska cyklarna som byggts de sista tjugo åren. Det sades en gång att Colnagos C-serie är den enda cykeln som proffsen betalar för själva.
Asset 1

Ramset ej tillgänglig; cykel ej tillgänglig.

När Colnago skapade de första skisserna för den helt nya V3Rs så tog man med sig mycket av erfarenheterna med föregångarna V1-r och V2-r. Man lyckades utveckla och förbättra koncepten lätthet och aerodynamik men inte på bekostnad av komforten. Idag representerar V3Rs de bästa av Colnagos teknologier applicerade på en helgjuten kolfiberram. Den är snabb på långa klättringar; blåsiga öppna landskap; de största linjeloppen och de mest krävande Granfondo. Den är nära nog perfekt i alla situationer vilket den visat som segrare av de två senaste Tour de France.