C64 – Lansering

Fredagen den 9 februari 2019 lanserade Colnago den senaste modellen i C-serien, C64. Epitetet 64 symboliserar åren som Ernesto Colnago passionerat och tålmodigt arbetat för att bygga den perfekta cykeln. Lanseringen skedde is samband med hans 86-årsdag.

C64 föregås av C60, som av många ansågs som en nära nog perfekt cykel. Hur förbättrar man något som förtjänat sådana lovord? Med fyra år av utveckling och en ny sorts kolfiber har Colnago skapat en cykel som är styvare, mer bekväm och lättare. En mer komplett cykel med en ojämförbar känsla som Colnago är kända för.

Förutom att vara synonymt med kvalitét och stil är Colnago erkända för att producera några av de mest åtråvärda cyklarna. Ernestos mästerverk har tagit cyklister till otaliga segrar i professionella tävlingar. Colnago var bland de första att börja använda kolfiber med lanseringen av C40 1994 och succén med C-serien fortsätter. Än idag byggs C-serien för hand i fabriken som ligger under Ernestos hus i utkanten av Milano.

Ernesto var som vanligt full av energi och höll hov bland några av de största namnen inom cykling. Cyklisterna från UAE Emirates Professional Cycling Team; Diego Ulissi och Fabio Aru, gamla storheter som Pavel Tonkov, Gianni Bugno och Giro di Italia-vinnaren Gianni Motta, vara alla där för att fira lanseringen.

I anslutning till lanseringen fanns även ett museum med cyklar som gett Colnago stora framgångar genom åren. Där fanns Eddy Merckx och Tony Romingers timrekords-cyklar. Även France Ballerinins C40 som han vann med på Paris-Roubaix år 1995 cyklandes i Mapei-GB.

Colnago C64, en första titt

C64 är som tidigare C-seriemodeller helt handgjord i Italien av den absolut finaste kolfibern. Ernestos kunskap och erfarenhet är nyckeln till den innovation och stil den nya modellen bär. Från början finns sex färger att tillgå och varje ram lackeras för hand utanför Florens. Ramen behåller den traditionsenliga konstruktionen samtidigt som den möter de behov den moderna landsvägscyklisten har.

Italienaren Fabio Aru kommer köra C64 under kommande säsong. Hans nya italienska lag UAE Team Emirates kommer delta i alla de stora tävlingarna. Aru har under lågsäsongen cyklat otaliga mil med C64, i alla väder och alla underlag. Han beskriver cykeln som “magnifikt mångsidig”, lätt samtidigt som den är responsiv och styv. Aru är förväntansfull inför säsongen då han åter sitter på en cykel från samma tillverkare som han började sin karriär på.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.