Om oss

On the mountains of truth you can never climb in vain: either you will reach a point higher up today, or you will be training your powers so that you will be able to climb higher tomorrow.

Friedrich Nietzsche

Vi grundade alprad pro shop för 5 år sedan dels för att få arbeta med Colnago som vi varit passionerade följare av sedan två årtioenden, dels för att vi var frustrerade över hur dessa cyklar köptes och såldes. Den traditionella modellen är att cykelbutiker uppmuntras av tillverkare att göra en står årlig förbeställning, med alla möjliga incitament till ogenomtänkta köp. Villkoren de får på dessa cyklar är attraktiva, men det skapar en inneboende konflikt och spänning mellan butiken och slutkunden; du säljer i regel vad du har på lager istället för det som kunden behöver.

Många cykelbutiker fokuserar också på produkterna, hur lätt ramen är, deras färger och specifikationer istället för att fokusera på cyklisten (hur du sitter på cykeln, hur den ska användas, eventuella skador som behöver tas hänsyn till).

Vi kände att det befintliga sättet var fel och var säkra på att andra kände likadant. Målsättningen med alprad pro shop var att ta itu med detta och framförallt erbjuda en personlig upplevelse och service du inte får i större butiker.

– Tony Kiiskinen
20210104_-_461-x-461_0001
Showroom (endast tidsbokning)

08-993 777

order@alprad.com

Östgötagatan 16,
116 21, Stockholm

Press & media

E-post
tony@alprad.com