Dessa Allmänna villkor gäller alla kunder som lägger en order hos alprad pro shop  (nedan endast ALPRAD) via www.alprad.com. Köparen är skyldig att ta del av villkoren innan köp. Vid beställning på alprad.com accepterar köparen dessa Allmänna villkor. ALPRAD förbehåller sig rätten att ändra våra Allmänna villkor.

Retur och Ångerrätt

Inom EU
Som kund inom EU har du rätt att ångra vissa köp mot giltigt kvitto inom 14 kalenderdagar efter att du mottagit dina varor. Ångerätt gäller inte varor som har tillverkats eller ändrats utifrån dina önskemål. Produkten måste returneras i säljbart skick i originalförpackning och med alla tags samt skyddsdetaljer intakta. Alla returnerade varor skickas tillbaka tillsammans med ordernummer och kontaktuppgifter till vår butik. Oidentifierade objekt som returneras kan nekas återbetalning. Returer som är skadade, smutsiga, tvättade eller slitna godtas ej. Alprad står inte för returfrakt. Vi förbehåller oss rätten att i särskilda fall acceptera retur av produkter som saknar ångerrätt mot en administrativ kostnad om 30% av det totala ordervärdet. För företag gäller ingen ångerrätt eller returrätt.

Utanför EU
Som kund utanför EU har du rätt att ångra ditt köp mot giltigt kvitto inom 30 kalenderdagar efter att du mottagit dina varor. Ångerrätt gäller inte varor som tillverkats eller ändrats utifrån dina önskemål.

a. Reklamation
Om du upptäcker ett produktionsfel kan varorna reklameras mot giltigt kvitto eller betalningsunderlag. Produkt som skadats till följd av slitage anses inte vara felaktig. Om du vill byta ut den felaktiga produkten kan vi byta den mot liknande vara i mån av tillgång. Om möjligt erbjuder vi att reparera defekta produkter. Om det inte går att reparera eller produkten inte längre är tillgänglig har du rätt till full återbetalning inklusive frakt- och returkostnader. Alprad följer konsumentköplagen vid reklamationer, för mer information besök konsumentverket.se.

Gällande lag

Dessa villkor och eventuella tvister som uppkommer i samband med villkoren vid användning av webbplatsen, eller med köp på webbplatsen, regleras av svensk lag. Alprad kan modifiera eller ändra dessa villkor. Du uppmanas därför att spara de du accepterar vid tidpunkten för köpet av din beställning och vi skickar till dig tillsammans med orderbekräftelsen.

Innehav av rättigheter

Alla rättigheter, inklusive upphovsrätt av alprad.com, stannar hos Alprad. All användning av denna webbplats eller dess innehåll, inklusive kopiering annat än för eget personligt, icke-kommersiellt bruk är förbjudet utan vår tillåtelse.

Priser

Priser i webbshopen är angivna i SEK eller EUR. Kostnad för frakt räknas ut i kassan och är beroende av paketets vikt samt leveransland. Du kan välja leveransland i samband med betalning i kassan. Du kan aldrig betala i annat än standardvaluta för leveransland.

Att handla online

a. Beställningar
Innan du slutför och betalar för en order kan du granska din beställning och göra ändringar. Du är bunden till din order först när du godkänner den och våra villkor i kassan. Vid vissa tillfällen har Alprad ett maxantal vid beställning av vissa varor och vi förbehåller oss rätten att ändra i din order ifall maxantal har överträtts. Alprad förbehåller sig rätten att begränsa och/eller cancellera en order vid misstanke om vidareförsäljning.

b. Betalning
Alprad accepterar kortbetalningar genom MasterCard, VISA, PayPal och alla betlaningsalternativ som tillhandahålls av Klarna. Totalsumman för ordervärde, frakt och eventuella övriga kostnader kontrolleras och reserveras på ditt betalkort fram till leveransregistrering sker, då dras beloppet från kortet.c. Orderbekräftelse
En digital orderbekräftelse skickas till angiven e-postadress när du slutfört ditt köp. Detta är ett kvitto/betalningsunderlag för ditt köp i webbshopen. När vi bekräftat din order kommer en ytterligare orderbekräftelse att skickas till dig.d. Ändring av order
När du slutfört ett köp och fått en orderbekräftelse börjar vi behandla ordern i vårt system och på vårt lager. När paketet lämnat lagret finns det ingen möjlighet att ändra i din order. Om du upptäcker fel i angivna kontaktuppgifter är det din skyldighet att kontakta kundservice.

Betalning

Vi accepterar betalning med MasterCard, VISA och PayPal. Kunder i Sverige och Finland kan också betala via avbetalning och faktura genom vår partner Klarna. Vänligen besök Klarnas hemsida för mer information om deras betalningsvillkor. Vid kortbetalning reserveras totalsumman på kortet fram till att paketet lämnar lagret, då dras pengarna från kortet. Alla transaktioner är krypterade och säkra enligt högsta bankstandard. Alprad förbehåller sig rätten att kontrollera kortets giltighet, att det finns täckning samt att de adressuppgifter köparen angett är korrekta. Alprad förbehåller sig rätten att neka köp.

a. Valutor
Alprad hålls ej ansvariga för eventuella valutaförändringar eller valutakurser.

b. Tullavgifter
Vid internationella leveranser kan lokala tullavgifter och skatter tillkomma. Dessa bestäms först när paketet ankommer till lokala tullen i leveranslandet. Alprad kan inte förutse eller kontrollera dessa avgifter. Det är kundens ansvar att betala de extra avgifter som uppstår för tullklarering.

Leverans och frakt

Fraktkostnad, moms och leveranstid justeras beroende på leveransland. Din order behandlas inom 0-3 dagar med vissa undantag så som vid tex produktlanseringar, industrisemestern i Italien, inventering, helgdagar och kampanjer. Alprad tar ej ansvar för eventuella förseningar orsakade i tull eller vid produktion av vara enligt dina önskemål. Om en leverans är försenad eller inte kan skickas på grund av lagersaldo eller andra skäl kommer kunden informeras om detta så snart möjligt och senast 60 dagar efter att ordern lagts.

a. Fraktkostnad och valuta
Fraktkostnaden anges i EUR eller SEK och bestäms utifrån paketets vikt och leveransland. Du kan enbart handla i aktuell valuta.

b. Ej uthämtade/levererade paket
Alprad ansvarar inte för lämnade paket hos postombud. Vi använder om möjligt UPS, DHL och FEDEX med personlig leverans till kund där signering och ID-kontroll genomförs. Kunden blir debiterad för kostnaden av returfrakt och administrativa kostnader, 500 kr.

c. Tullavgifter
Vid internationella leveranser kan lokala tullavgifter och skatter tillkomma. Dessa bestäms först när paketet ankommer till lokala tullen i leveranslandet. Alprad kan inte förutse eller kontrollera dessa avgifter. Det är kundens ansvar att betala extra avgifter för tullklarering.

Integritetspolicy

Introduktion

Alprad tillåter inte att någon tredje part tar del av eller använder dina personuppgifter utan ditt medgivande. Du har rätt att se din personliga information på begäran. Alprad tar ansvar för alla dina personuppgifter och vidarebefordrar inte någon information. Om uppgifterna är ofullständiga eller felaktiga har du rätt att få den informationen rättad eller raderad. Om du vill avsluta din prenumeration på nyhetsbrev eller annan information från Alprad, vänligen kontakta kundservice via order@alprad.com.

Alprad arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas vid din användning av våra tjänster. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Håll dig uppdaterad om eventuella förändringar av denna integritetspolicy genom att besöka vår webbplats.

Denna integritetspolicy gäller endast Alprads kunder och användare av våra onlinetjänster.

Personuppgifter
Det svenska företaget, Alprad AB (“Alprad”), är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med PuL, personuppgiftslagen (1998:204), som är den svenska implementeringen av EU:s dataskyddsdirektiv (95/46/EG).

b. Lagring av personuppgifter
De uppgifter som vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning.

Vilka uppgifter samlar vi in
Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar, kontaktar vår kundtjänst eller deltar i tävlingar. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar.

Vilka är dina rättigheter
Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadagat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföringsändamål. Du kan kontakta oss antingen genom att skicka ett brev till Alprads kundtjänst, Alprad AB, Rådmansgatan 6, 114 25 Stockholm, Sverige, ringa vår växel +46 (0)8993777 eller mejla till order@alprad.com

Access till personuppgifter
Dina uppgifter kan delas inom Alprad. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Alprad. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. speditörer i samband med leverans av varor och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för kreditupplysningskontroller, identitetskontroller och indrivning av fordran.

Skydd av dina personuppgifter
Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder i enlighet med framstegen och utvecklingen på det tekniska området. För att göra kortköp så säkra som möjligt, skickas all information i krypterad form. Detta innebär att informationen överförs via en säker anslutning och att dina personuppgifter inte kan läsas av utomstående. För kortköp arbetar vi med ett auktoriserat betalningsombud som hjälper oss att direkt kontrollera med din bank att kortet är giltigt för köp. Vårt betalningsombud bearbetar dina kortuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som utvecklades av kortföretagen VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB. Detta innebär att säkerheten är mycket hög vid bearbetningen av dina kortuppgifter. När du betalar med kort förbehåller vi oss rätten att utföra en identitetskontroll.

ODR

ODR’s (Online Dispute Resolution) webbplats är en officiell webbplats som förvaltas av Europeiska kommissionen dedikerad att hjälpa konsumenter och näringsidkare lösa sina tvister utanför domstol. ODR gäller inom EU, med ett fåtal undantag. I Sverige är ARN (Allmänna Reklamations Nämnden) ODR-instans. Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm Tel:+46 (0)8-508 860 00 Besöksadress Kungsholmstorg 5 Öppettider: 9-12, 13-15.

Cookies

Generell information om cookies

Alprad använder cookies för att förbättra din upplevelse av denna webbsida.

En cookie (kakfil) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. Alprad använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.

Det finns två typer av cookies: permanenta och tillfälliga (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max tolv (12) månader. Sessionscookies sparas tillfälligt och försvinner när du stänger webbläsaren. Vi använder permanenta cookies för att spara ditt val av startsida och dina uppgifter om du väljer “Kom ihåg mig” vid inloggningen. Vi använder sessionscookies när du använder produktfiltreringsfunktionen, för att kontrollera om du är inloggad eller om du lade en artikel i din shoppingbag.

Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren. För instruktioner om hur du hanterar och raderar cookies, gå till alternativet “Hjälp” i din webbläsare. Du kan välja att avaktivera cookies eller få en avisering varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobila enhet. Observera att du, om du väljer att avaktivera cookies, inte kommer att kunna utnyttja alla funktioner på vår webbplats.

Cookies från tredjepart och leverantörer

Alprad använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad/aggregerad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Dessa permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader.